Najczęstsze pytania

FAQ

Nasze słomki do napojów produkowane są w Niemczech zgodnie z najwyższymi standardami jakości. Staramy się pozyskać jak najwięcej materiałów bezpośrednio z Niemiec. SUPERSŁOMKA wykonana jest ze zbóż, które nadają słomce stabilność, wytłoków jabłkowych i stewii.

Naszym celem było wykorzystanie wytłoków jabłkowych, produktu odpadowego przy produkcji soku jabłkowego.

Nasze słomki do picia mają czas przydatności co najmniej 12 miesięcy. Nawet kilka tygodni po otwarciu można bez problemu ich używać.

 

Nasze jadalne słomki do picia są chrupiące i delikatnie twarde przed włożeniem do napoju. Słomki mają subtelnie słodki i lekko kwaśny smak. Im dłużej trzymasz słomkę w napoju, tym jest ona delikatniejsza. Zalecamy pozostawienie jej w napoju przed około 10-15 minut w ten sposób osiągniesz idealną konsystencję. Najlepiej jeśli sam sprawdzisz jak najbardziej smakuje Ci nasza jadalna SUPERSŁOMKA! 🙂

Nie, ale słomki przejmują smak pitego przez nie napoju. Jeśli więc pijesz sok pomarańczowy, słomka będzie miała delikatny posmak soku pomarańczowego.

SUPERSŁOMKA pozostaje stabilna w napoju przez około godzinę. Im zimniejszy i bardziej alkoholowy napój, tym dłużej można przez nią pić. Na przykład, jeśli pijesz lodowaty koktajl o wysokiej zawartości alkoholu, słomka pozostanie stabilna przez ponad godzinę. W przypadku gorących napojów, takich jak herbata lub kawa stabilność w napoju jest zmniejszona i, w zależności od temperatury, może wynosić na przykład pół godziny. 

My rano pijemy naszą kawę i herbatę przez SUPERSŁOMKI i nie mamy żadnych problemów. 

Możesz chrupać słomki na sucho jak i “na mokro”. Nasi klienci mają bardzo różne preferencje i upodobania. Najlepiej wypróbuj sam!